ZANGERS

Zangers boeken

Zangers boeken bij Yorin Events, Yorin Events betekent een erkend boekingskantoor.

Wij boeken alle bekende en minder bekende zangers,zangeressen,kindergroepen,shows en acts via onze eigen- of exclusieve management. U betaalt dus geen extra kosten voor bemiddeling, provisies of agentsfee.

terug naar artiesten

Gordon

meer informatie

Gordon

Geboren: 6 juli 1968
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1991-heden

Cornelis Heuckeroth werd in 1968 in Amsterdam Noord geboren. Voor zijn doorbraak werkte Gordon als marktkoopman. Die luide stem komt ook goed van pas in zijn latere carrière. 'Ik hou van jou' en 'Omdat ik zo van je hou' zijn zomaar wat titels waar hij mee in de hitlijsten verscheen.

Na een muzikale lat-relatie met de jongens van Re-Play wordt het muzikaal wat stiller rondom Gordon, wat niet betekent dat hij stilzit. Hij kruipt achter de microfoon bij Radio 538 en Noordzee FM, en ook op televisie kletst hij meer dan dat hij zingt.Voor Yorin presenteerde hij onder andere 'De Late Nicht Show' en 'Gordon's Life Style' en door de Toppers-samenwerking met Rene Froger en Gerard Joling is Gordon weer helemaal hip en happening. Met laatstgenoemde boerde en scheette hij zich door drie seizoenen 'Joling & Gordon over de vloer' heen, waar heel camping Nederland zich rot om gelachen heeft. Gordon heeft overigens ook een eigen modelijn met valse t-shirt en glimmende pakjes.Gordon nam plaats in de jury van Idols en maakte voor RTL het programma 'Gillend naar huis'.

Jan Smit

meer informatie

Jan Smit

Geboren: 31 december 1985
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1997-heden

Jantje Smit scoorde in 1997 een grote hit met het nummer 'Ik zing dit lied voor jou alleen'. Het lied, geschreven voor zijn oma, raakte velen in het hart en het betekende de doorbraak voor de toen elfjarige jongen. Zijn duet met Carola Smit, 'Mama', was daarvoor al een grote hit. Sindsdien schreven Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp veel nummers voor hem.

Inmiddels is Jan een artiest van naam in Nederland en Duitsland. Hij heeft inmiddels een tiental albums op zijn naam staan,zowel in het Nederlands als in het Duits. Sinds 2000 is hij groot genoeg om de naam Jan te dragen.Naast zingen is Jan een niet onverdienstelijk ondernemer.Met zijn eigen winkel in Volendam, kledinglijn voor C&A en parfumlijn werkt hij hard aan zijn eigen imperium.Naar verluidt staat hij dan ook in de top 3 van Nederlandse miljonairs onder de 30 jaar.In oktober 2007 kreeg Jan problemen met zijn stem en moest hij rust houden. Later is hij hier zelfs aan geopereerd.Voor zijn vrienden Nick Schilder en Simon Keizer heeft Jan onder andere een reallife-soap geproduceerd.Jan is een setje met Yolanthe Cabau van Kasbergen. Daarvoor had hij een relatie met de tien jaar oudere Ellemieke Vermolen.Stilte in de storm is het nieuwe album van Jan Smit dat in 2008 uitkomt. De eerste single van dit album Dan volg je haar benen werd al een nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40. Oorspronkelijk zou het album op 1 januari 2008 uitkomen maar door stemproblemen van Smit is dit uitgesteld.

Gerard Joling

meer informatie

Gerard Joling

Geboren: 29 april 1960
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1985-heden

Gerard Joling veroverde in 1985 de derde plaats in de Soundmixshow. Hij scoorde megahits, in binnen- en buitenland, met Ticket to the Tropics en No More Bolero's.

Joling deed in 1988 mee met het Eurovisie Songfestival. Zijn vertolking van het nummer Shangri La zette Nederland op de negende plaats. In 2002 begon Joling bij SBS6 met het programma De Waarheid,waarin hij zoekt naar de waarheid achter de roddels. Via het programma Life and Cooking, waar Gerard veelvuldig te gast was in het seizoen 2002/2003 is een definitieve comeback een feit.Met Gordon maakt hij het programma 'Over de Vloer, waarin de heren aan het werk gaan op plekken waar ze anders nóóit gekomen waren.In 2006 heeft Joling zijn eerste nummer 1-hit te pakken met 'Maak me Gek' een jaar later volgt een tweede nummer 1-hit met 'Blijf mij',een duet met Andre Hazes. Het succes lijkt niet te stoppen, op televisie is Gerard Joling vaak te zien als presentator van het programma 'So you wannabe a popstar' (met Nance) en 'Sterren dansen op het ijs', welke door SBS6 worden uitgezonden.

In 2008 presenteert hij de nieuwe talentenjacht Holland's Got Talent. Niet veel later wordt de populaire zanger opgenomen in het ziekenhuis. Joling blijkt een acute blindedarm ontsteking te hebben. De ingreep is zwaar, wat voor Joling in enkele weken gedwongen rust resulteert. Hierdoor loopt de presentatie van zijn nieuwe album 'Bloedheet' wat vertraging op.Gerard Joling besloot om als één van de eerste mensen een openlucht show neer te zetten op het recreatieterrein Spaarnwoude. Dit werd in Augustus, vanuit een bubbelbad gemeld aan de pers en op 7 & 8 September was het zover. In het voorprogramma hadden de Dolly Dots, Roxeanne Hazes, Wolter Kroes en Xander de Buisonjé opgetreden en tijdens de show kwam Gordon en Jeroen van der Boom ook nog langs.

Jeroen van der Boom

meer informatie

Jeroen van der Boom

Geboren: 22 juni 1972
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1992-heden

Jeroen van der Boom (Nijmegen,22 juni 1972) speelt tijdens zijn studietijd in The Travellers. Klaar met zijn studie verdient hij als zanger en pianist de kost op het Rembrandtplein te Amsterdam.Hij wordt in 1992 presentator voor Call TV,eind 1996 gevolgd door het tv-programma Real TV (later: Explosief) waarin hij samen met Ariane Spier schokkende filmpjes aan elkaar praat.Na Explosief volgen het muziekprogramma 15 Miljoen Mensen, Barney's Dart Show (met darter Raymond van Barneveld) en Domino Day.Zijn eerste album Boom en de singles Dansen In Het Donker en Tweede Adem worden in 1999 geen hits.In 2002 richt Van der Boom zijn eigen productiemaatschappij Rebeltv & Events op.Na een rol in de theatershow Barcelona, wordt hij in 2004 gevraagd voor de dinershow Novomundo.Van der Boom verzorgt stemmen in de animatieserie Café De Wereld, een onderdeel van De Wereld Draait Door.

2006 - 2007

Onder auspiciën van Willem van Kooten en diens platenmaatschappij Red Bullet neemt Jeroen van der Boom in 2006 een album op met jazzy uitgevoerde covers van o.a. Queen (Don't Stop Me Now) en Eric Clapton (Wonderful Tonight) aangevuld met eigen werk.Naar aanleiding van zijn versie van She's A Lady van Tom Jones mag de zanger op 21 april 2007 optredens in het voorprogramma van Tom Jones in de Heineken Music Hall.In 2007 zit hij bij het cabaret van Koppensnellers onder leiding van Jack Spijkerman.Als in juni 2007 de single "Jij Bent Zo" (een Nederlandstalige bewerking van het Spaanse Silencio van David Bisbal) verschijnt, raakt de carrière van de zanger in een stroomversnelling.Jij Bent Zo belandt begin augustus op de hoogste plaats van de Single Top 100 en staat twee weken nummer één in de Top 40.Ook in Vlaanderen behaalt de single de eerste plaats van de hitparade.Op 12 september 2007 krijgt Van der Boom uit de handen van Juan da Silva (directeur Inkoop van Free Record Shop) de Pluim van de Duim Award voor zijn positieve bijdrage aan de Nederlandse popmuziek met zijn hit "Jij Bent Zo".Het hitsucces wordt in november vervolgd met Eén Wereld.

2008 - heden

Op het album Jij Bent Zo (met daarop ook de single Betekenis en zijn derde nummer 1 hit Het Is Over) zijn teksten terug te vinden van Marco Borsato's vaste tekstschrijver Han Kooreneef. ij Bent Zo bevat ook muzikale bijdragen van leden uit de begeleidingsband van Borsato. In september verzorgt Jeroen van der Boom het voorprogramma van Symphonica In Rosso in het Arnhemse Gelredome. Een maand later staat hij voor de tweede keer in zijn carrière met zijn show in de Heineken Music Hall.In november neemt Jeroen van der Boom de plaats in van Gerard Joling bij de Toppers. Hij doet met hen mee aan het Eurovisie-Songfestival in 2009.

Rene Froger

meer informatie

Rene Froger

Geboren: 5 november 1960
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1987-heden

Rene Froger wordt in de Amsterdamse volksbuurt De Jordaan geboren, waar zijn eveneens zingende en accordeon spelende vader Bolle Jan een populair café heeft. Tot zijn achtste woont hij in die volkswijk. Hoewel hij later naar Amsterdam-West verhuist, blijft De Jordaan zijn favoriete stekkie. In het café van zijn vader zet hij zijn eerste schreden als zingend artiest.

In het café worden ook veel andere artiesten begeleid door Froger's vader, waardoor Rene al gauw veel liedjes leert kennen. Als hij op zijn zestiende eenmaal van achter de bar liedjes begint te zingen is Froger niet meer te houden. Hij begint veelvuldig op te treden in het kroegencircuit. Pas als hij meedoet aan een talentenjacht in het Lido-theater en hij als winnaar vier maanden mee mag draaien in de revue met Ted de Braak en Mini en Maxi begint Froger te denken aan een serieuze carrière in de muziek.Zijn bekendste singles zijn 'Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken', 'Winter In America', 'Calling Out Your Name', 'You've Got A Friend' (met Ruth Jacott en Marco Borsato) en 'In Dreams'.

In 2005 begint Froger samen met collega's Gordon en Gerard Joling het gelegenheidstrio De Toppers waarmee tientallen popklassiekers weer een succes worden. Het trio verkoopt honderdduizenden concertkaartjes en albums.Rene is getrouwd met Natasja Froger.

Frans Bauer

meer informatie

Frans Bauer

Geboren: 30 december 1973
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1994-heden

Vanaf februari is Frans Bauer het gezicht van Bananasplit, het programma met de verborgen camera dat in de jaren tachtig werd gepresenteerd door Ralph Inbar. De eerste twee van de acht afleveringen zijn een groot succes met meer dan 3 miljoen kijkers. De TROS bestelt meteen een nieuwe reeks.

2007 - 2008

Tijdens een persconferentie eind maart maakt Frans Bauer bekend in de zomer van 2008 te gaan trouwen en dat hij volledig hersteld is van de poliep op zijn stembanden. De in december 2006 uitgestelde concertreeks te Ahoy' vindt plaats van 27 april tot en met 12 mei. Op 12 april verschijnt de biografie Frans Bauer, geschreven door Louis Bovée.In het boek vertelt Frans Bauer openhartig over zijn carriëre, zijn privé-leven en de relatie met zijn fans. Het duettenalbum Frans & Marianne van Frans Bauer en Marianne Weber komt in de eerste week binnen op eerste plaats in de Album Top 100 en behaalt de platina status.De cd bevat onder meer de hitsingle Als Ik Met Jou Door De Wolken Zweef.Op 6, 7, 8 en 9 december geeft het duo vijf concerten in Ahoy' Rotterdam.

2006

Begin februari staat de volkszanger vier avonden voor een uitverkocht Sportpaleis te Antwerpen. Bauer zingt daar onder meer samen met speciale gast Belle Perez het duet Volare. Ook de acteurs uit Kabouter Plop maken hun opwachting. Speciaal voor de Belgische markt verschijnt in maart de single 'n Beetje Zonneschijn. Frans Bauer maakt in Oostenrijk opnamen voor het televisieprogramma TROS Muziekfeest In De Sneeuw dat in maart wordt uitgezonden. In oktober verschijnt het album Voor Altijd, wederom een productie van Emile Hartkamp en Norus Padidar. Vanaf november zendt RTL4 de opvolger uit van de realitysoap De Bauers. Onder de titel De Bouwers worden de voorbereidingen gevolgd op de concerten in Ahoy' te Rotterdam waar de zanger in december vijftien maal voor een uitverkochte zaal optreedt. De Ahoy'-concerten worden uitgesteld als eind november bij Bauer tijdens een routinecontrole in het ziekenhuis een poliep op zijn stembanden wordt geconstateerd en de zanger onder het mes moet. De Leipe Bauer Flavour, de eerste single met Frans Bauer als rapper, terzijde gestaan door Ali B en Lange Frans, behaalt volgens de website www.download.nl de tweede plaats in de lijst van meest gedownloade singles van 2006.

Thomas Berge

meer informatie

Thomas Berge

Geboren: 25 januari 1990
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 2003-heden

Thomas Berge krijgt op 21 januari voor Geloof In Je Dromen de Originele Rembrandt 2007, door de Stichting Nederlandse Muziek uitgereikt aan albums van Nederlandse artiesten die zich onderscheiden door oorspronkelijke teksten en composities.Op 7 en 8 maart staat de zanger in een uitverkochte Heineken Music Hall te Amsterdam. Er zijn gastoptredens van rapper Ali B. en zangeres Tess van Disney's High School Musical.De voorbereidingen zijn op televisie te volgen in een reality soap. Een registratie van de optredens verschijnt later in het jaar zowel op cd als op dvd. Berge is meerdere malen op televisie te zien,onder meer tijdens het Tros Muziekfeest In De Sneeuw in Westendorf en in juni in een aflevering van de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden.De samenwerking tussen Thomas Berge en Jeroen Dirksen houdt in juni op wanneer Dirksen een rechtzaak aanspant tegen de zanger omdat de producer naast royalty's voor liedjes ook geld wil voor optredens van Berge. De single Zonder Jou is de eerste met Berge's nieuwe producer Justin Pieplenbosch. In september reist de zanger met danseres Roemjana naar Glasgow voor deelname aan het Eurovision Dance Contest.

2004 - 2007

Reeds op jonge leeftijd is Thomas Berge al een gevestigde naam getuige de vele singles die hun weg naar een groot publiek weten te vinden. Ook van zijn beide albums worden duizenden exemplaren verkocht. De TROS zendt een special uit over het jonge fenomeen getiteld Thomas Berge In Oostenrijk.De Wereldomroep zendt de special in juli nog eens uit. Deze special is voor de platenmaatschappij aanleiding om de eerste dvd van Thomas uit te brengen. Op de dvd Thomas Berge In Holland bezoekt Thomas onder andere Giethoorn, Scheveningen, de Alkmaarse Kaasmarkt, Madurodam, Volendam en zijn woonplaats Haaksbergen. Na de volgende singles Als Jij Er Morgen Niet Meer Bent (van het debuutalbum Thomas Berge) en Een Glimlach (augustus 2004) bereidt de zanger een tweede album voor.

1990 - 2003

Zanger Chiel Ottink (Enschede, 1990) zingt in het plaatselijke kerkkoor en krijgt op jeugdige leeftijd de hoofdrol in de plaatselijke versie van de musical Oliver. Zijn optreden levert hem meerdere rollen in andere musicals op.Tijdens de cd-opnamen van de musical De Geheime Tuin bij Studio One Records ontdekt producer Johnny Sap het talent van de stem van de zanger.Na enkele proefopnamen worden van zijn debuutsingle Mijn Luchtballon in 2003 tijdens een promotiestunt zo'n 800.000 exemplaren verspreid.Het liedje is een succes.Omdat het management ook veel van de Duitse markt verwacht,wordt de artiestennaam van de twaalfjarige zanger Thomas Berge.

Marco Borsato

meer informatie

Marco Borsato

Geboren: 21 december 1966
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1990-heden

Marco Borsato is één van meest populaire Nederlandse zanger van de afgelopen jaren. Zijn carrière begint na het winnen van de finale van de Soundmixshow in 1990. Aanvankelijk zingt Marco in het Italiaans. Zijn eerste single 'Emozioni' bereikt nummer 4 in de top40,het album schopt het tot de 48e plaats in de album top100. In 1993 begint A&R manager Jan Tekstra met Han Koreneef, Leo Driessen en jong talent John Ewbank te werken aan een Nederlandstalig repertoire voor Marco, dat voornamelijk bestaat uit bewerkingen van Italiaanse popnummers.

In juli 1994 komt de single 'Dromen Zijn Bedrog' uit en zal uiteindelijk dertien weken lang op nummer één blijven staan. Heel Marco's leven staat op zijn kop. Van Marco's eerste volledig Nederlandstalige cd (simpelweg 'Marco' getiteld), worden maar liefst 425.000 stuks verkocht. De tweede single 'Waarom Nou Jij?' bereikt in november eveneens de eerste plaats in de hitparade.

'Als Geen Ander', de opvolger van 'Marco', komt uit in 1995 en is meer rock georiënteerd. Het levert de singles 'Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht', 'Kom Maar Bij Mij' en 'Ik Leef Niet Meer Voor Jou' op. Marco's ster blijft rijzen. In november 1996 komt 'De Waarheid' uit, de eerste single van Marco's gelijknamige derde cd. Deze is bijna geheel geschreven door John Ewbank. Marco's relatie met fotomodel Denise loopt op de klippen en half Nederland leeft met hem mee.

Op 17 januari 1997 verschijnt het album 'De Waarheid' en in één dag gaan er maar liefst 275.000 exemplaren over de toonbank. Het met Trijntje Oosterhuis (Total Touch) opgenomen duet 'Wereld Zonder Jou' is een grote zomerhit. Aan het einde van dat jaar speelt Marco veertien avonden achterelkaar in een uitverkocht Ahoy. Marco vindt een nieuw liefdesgeluk bij Leontien Ruiters (Rad van Fortuin).

Marco en Leontien trouwen in mei 1998 in Venetie. In november wordt hun zoon Luca geboren. Marco wint de TMF Awards voor Beste Zanger en Beste Album (De Waarheid). Even later sleept hij ook nog twee Edisons in de wacht voor Beste Zanger en de Publieksprijs voor de Beste Single ('Wereld Zonder Jou'). De single 'De Bestemming' wordt platina. Het gelijknamige album -voorafgegaan door een uitgebreide campagne waarbij platenwinkels om middernacht de deuren openden- uiteindelijk zeven keer platina. Marco wordt ambassadeur voor War Child. Volgens tellingen van de SENA (Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten) is Marco de meest op de radio gedraaide Nederlandse artiest van 1998.

Samen met Ewbank wint Marco in 1999 ook nog een Gouden Harp. Het prestigieuze 'Concert Van De Eeuw' wordt afgelast, omdat men niet bereid is zo'n slordige vijfhonderd gulden neer te tellen voor een kaartje. Toch is er op de valreep van het millennium ook nog goed nieuws: 'Binnen', de eerste single van Marco's nieuwe album 'Luid En Duidelijk', staat met kerst op één en wederom is Marco Nederlands' meest gedraaide artiest op de radio.

In 2000 komt Marco's vijfde Nederlandstalige album 'Luid En Duidelijk' uit. Het album is, tegen de zin van vele platenwinkels in, onder andere ook te verkrijgen bij de buurtwinkel, supermarkt en via internet. Marco wint opnieuw TMF Awards voor Beste Zanger en Beste Album.

Wolter Kroes

meer informatie

Wolter Kroes

Geboren: 24 december 1968
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1988-heden

Wolter Kroes dochter Pamela doet in het voorjaar mee aan de musical Pinokkio. Op 22 en 23 februari staat Wolter Kroes live in de Heineken Music Hall. De zanger maakt deel uit van het eerbetoon Samen Met Dré dat op 26 mei plaatsvindt in de Amsterdam ArenA. Op deze avond zingen Nederlandstalige artiesten duetten met André Hazes. De in 2004 overleden Hazes wordt daarbij geprojecteerd op een groot scherm. Het duet Donker Om Je Heen verschijnt op single. Speciaal voor het EK Voetbal brengt Kroes de single Viva Hollandia uit. Hij behaalt hiermee voor het eerst in zijn carriëre de hoogste plaats in de Top 40.

Op 1 juni 2007 treedt Wolter in Heemskerk in het huwelijk met zijn vriendin Tessa. De single Niet Normaal, geschreven door het producersduo Fluitsma & Van Tijn, behaalt de vierde plaats van de hitparade. Het is de eerste single van het album Echt Niet Normaal dat begin 2008 uitkomt. De zanger levert met het nummer Donker Om Je Heen een bijdrage aan het duettenalbum Samen Met Dré waarop bekende vocalisten postuum een duet vertolken met André Hazes.

Na de single Ik Voel Me Goed verschijnt in het kader van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland een WK-lied van Wolter Kroes samen met Harry Vermeegen. Het album Laat Me Zweven krijgt een Originele Rembrandt, een prijs van Stichting Nederlandse Muziek voor albums die zich onderscheiden door oorspronkelijke Nederlandse composities en/of teksten. Op 5 en 6 november geeft Kroes twee concerten in Ahoy'. Het verzamelalbum Langzaam bevat een bloemlezing van de beste langzame liedjes uit het repertoire van de zanger. De single Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen (een variatie op de single uit 2000) is een samenwerking met het duo Guillermo & Tropical Danny, de makers van de zomerhit Toppertje. Kroes is op 19 december een van de gasten tijdens het kerstconcert van Cor Bakker in de St. Bavo te Haarlem.

De dvd Live In Ahoy komt in februari binnen op de eerste plaats in de DVD Muziek Top 30. Het is de eerste nummer 1 hit van Wolter Kroes. Het vijfde studioalbum Laat Me Zweven bevat onder meer de single Wat Een Heerlijke Dag. De plaat verschijnt aan de vooravond van de twee optredens die Wolter Kroes op 11 en 12 december geeft in Ahoy.

Wolter Kroes doet mee tijdens het Concert des Levens op 10 apirl in de Heineken Music Hall ter ere van Johnny Hoes. Tijdens de herdenking van André Hazes in de Amsterdam Arena, naar aanleiding van diens overlijden op 23 september, zingt Kroes samen met Peter Beense het lied Het Is Koud Zonder Jou. Op 1 november staat de zanger in Ahoy' Rotterdam. Tegelijk met zijn optreden verschijnt een speciale editie van de single Met De Gordijnen Dicht in de vorm van een keycord.

Alain Clark

meer informatie

Alain Clark

Geboren: 4 juni 1979
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 2004-heden

Een godvergeten soulstem bezit hij. Eentje die doet denken aan die van Michael Jackson in zijn goede jaren. Anders dan The King of Pop is Alain Clark - inmiddels 28 - echter wel volwassen geworden. Luister maar. De eerste de beste regel die Alain zingt op zijn nieuwe single This Ain't Gonna Work, voorbode van het langverwachte album ..., luidt "No sign of improving'', ofwel "Het ziet er niet naar uit dat het beter wordt''. This Ain't Gonna Work is dan ook een ongebruikelijke lovesong. Eentje waarin de zanger zijn lief onmiddellijk voor het blok zet. Alain: ,,Na die eerste zin, "No sign of improving" komt namelijk "We're like a song that just ain't grooving". In andere woorden: "Het loopt namelijk niet zo lekker met ons tweeën.'' Liefde komt niet onvoorwaardelijk. Alain: ,,Dan weet je partner, en de luisteraar trouwens ook, meteen waar ze aan toe zijn. Liefde is niet: ,I love ya.' Ik stel voorwaarden aan de liefde en eisen aan mezelf."

Na een afwezigheid van drie jaar keert Alain Clark terug met de beste songs en de krachtigste plaat die hij tot dusver heeft gemaakt. Er ging een voor zijn doen lange periode van veel schrijven, eindeloos opnemen, een trip naar Los Angeles en een intens productieproces aan vooraf. LIVE IT OUT is voor alles een onverbloemd soulalbum geworden. Met krachtige, doorleefde soulsongs die schaamteloos vertellen over echte liefdes, over opofferingen, de ware vader-zoon-relatie. En passant schuift Alain de verdomde oppervlakkigheid waarmee de muziekindustrie echte muziek vaak negeert ter zijde - al is dit zijn eigen album dan een gelukkige uitzondering op de regel.

Net zoals Alain Clark in zijn lovesongs eisen stelt aan zijn liefde en daarmee de luisteraar onmiddellijk uitdaagt, zo heeft hij zichzelf bij het schrijven, opnemen en produceren van zijn nieuwe album ook met zichzelf gedaan. Voorbij zijn de jaren vol spielerei, eindeloos jammen en het schrijven van handige songs voor anderen. ,,Dit is voor het echie", stelt hij. ,,Ik ben altijd op zoek naar progressie en groei. Ik ben altijd op zoek naar beter. Ik voel me nu comfortabel in een sound, die retro doet, met een als het ware een oude Motownbezetting. Natuurlijk gaat het altijd om de muzikanten en de liedjes, maar wat het gebruik van echte instrumenten doet voor je liedjes en sound is enorm. Voor LIVE IT OUT heb ik eigenlijk niets digitaals gebruikt, in tegenstelling tot vroeger. Het dichtst dat op dit album bij een synthesizer in de buurt komt is een mini-moog - eigenlijk ook al een ding met een inmiddels ouderwets stempel.''

Alain Clark is behalve zanger, songschrijver en producer ook genieter. Hij is nog altijd de naïeve dromer van negentien die in Los Angeles voor platenbazen en a&r-managers zijn liedjes voorspeelde, niet gehinderd door enige chroom. Alain: ,,Er lopen zeker in Amerika honderdduizend mensen rond met veel meer talent dan ik, en ze zullen altijd op de stoep bij de belangrijke platenbonzen blijven zitten wachten. Maar als je daardoor gehinderd wordt, kan je net zo goed stoppen met dromen. Het gaat mij om de treinreis. Ik heb ooit een kaartje gekocht. Iemand anders bestuurt de trein, ik zit onderweg naar buiten te kijken en te genieten.'' Zo was het ook in de studio met Steve Gadd. Alain: ,,Je schudt jezelf wakker, want je werkt en je geniet tegelijkertijd. ,,Er was een song, Fell In Love, waarmee we niet tevreden waren. Op de demo was het vrij rechttoe rechtaan gedrumd. Vier, vijf keer speelde Gadd het opnieuw in. Toen heb ik hem laten inspelen, alleen met mijn stem op zijn koptelefoon: Er gebeurde iets magisch. Gelukkig staat het allemaal op film. Steve heeft een drumpatroon gevonden dat tussen swing en rechttoe rechtaan inzit. Kijk, veel producers zouden dat 'schommelen' niet accepteren, maar het past naadloos bij het ritme van mijn zang. Ik ben heel blij met de meerwaarde die Fell in Love daardoor heeft gekregen.''

Voor Alain Clark zijn leven en muziek nauwelijks te scheiden. ,,Muziek gaat over je vrienden, over je ouders, bij wijze van spreken over hoe je in de file staat. Maar mijn soul gaat ook over twijfels, teleurstellingen, blijdschap en over Reva, de vrouw in mijn leven. Ik ben heel erg analyserend en berekenend, zij is heel erg levendig. Van alle vrouwen die ik ken is ze de meest vurige, nu eens een duizendklapper, dan weer toppunt van rust. Soms van de ene op de andere dag, dan weer in een tijdbestek van drie minuten. Zij is een uitdaging voor mij. Ze komt op LIVE IT OUT het duidelijkst tot haar recht in de combinatie van twee songs, This Ain't Gonna work en She's The One.'' ,,Dat is mijn heel mooie bitterzoete realiteit. Dat is precies wat ik beleef. Nu zing ik ergens over in tegenstelling tot vroeger. Over gevoel.''

Brace

meer informatie

Brace

Geboren: 23 augustus 1986
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 2004-heden

Brace wordt op 23 augustus 1986 geboren in Surabaya (Indonesië), als kind van Surinaamse ouders. Het gezin verhuist naar Nederland, waarna hij opgroeit in Amsterdam. Muziek speelt een belangrijke rol in zijn familie: Brace' vader is songwriter Eddy MacDonald, zijn broer zingt in de Nederlandse R&B-acts K-Shaw en VIP Allstars. Brace laat ook zelf op jonge leeftijd zien over een enorm muzikaal talent te beschikken: hij wint de talentenjacht van het Kwakoe Zomerfestival en behaalt de landelijke finale van de Kunstbende in Utrecht. Nadat rappers Lange Frans en Baas B hem vragen mee te werken aan de single 'Moppie' is zijn landelijke doorbraak een feit. Het nummer wordt een grote hit. Ali B onderkent het talent van Brace en neemt met hem 'Ik ben je zat' op. Ook deze single is een groot succes, waardoor er tegelijkertijd twee nummers in de top 5 van de Nederlandse hitparade staan waarop Brace als gastzanger prominent aanwezig is. Live maakt de Amsterdamse R&B-artiest grote indruk. Brace speelt een belangrijke rol in de uiterst succesvolle theatertour 'Ali B vertelt het leven van de straat' en weet keer op keer het publiek te imponeren. De VPRO-luisteraar maakt kennis met hem door een optreden in het radioprogramma '3voor12', waarin hij 'Vraag jezelf eens af' zingt (een nummer dat hij ook zingt in de theatershow van Ali B). Nederlandstalig, maar met een wereldgeluid! Brace heeft een gouden stem, is een rasperformer en weet een groot publiek te bereiken. Daarmee geldt hij als één van de belangrijkste exponenten van de nieuwe generatie Urban-artiesten in Nederland. Op zijn eerste single 'Vraag jezelf eens af' wordt hij begeleid door alle leden van de band van Ali B: een opvallende samenstelling, met beatboxer.In januari 2005 stond Brace op Noorderslag en naar aanleiding van zijn optreden met o.a. het nummer 'Vraag jezelf eens af' schreef NRC Handelsblad: "Brace zingt met prachtige stem een ingetogen, emotioneel nummer. Het is het mooiste moment van Urban Noorderslag!". Op dit moment werkt Brace met verschillende producers en componisten aan zijn debuutalbum, dat in september van dit jaar uitgebracht zal worden. Naast twee promotionele tracks 'Verleiding' en 'Lauw' zal het album nog voorafgegaan worden door een tweede single in augustus, getiteld 'Hartendief'.

Dario

meer informatie

Dario

Geboren: 30 december 1963
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1996-heden

Met een feestelijk repertoire verzorgt Dario een optreden waarbij luidkeels meegezongen zal worden! Dario Kreuger geboren op 30 december 1963 te Amsterdam, startte reeds zijn zangcarrière op 21-jarige leeftijd. Op de diverse talentenjachten was hij steeds zeer succesvol en dit maakte voor hem de weg vrij om in 1996 de stap als professioneel zanger te maken. Zijn repertoire bestaat uit o.a. gezellige Nederlands en Engelstalige songs van persoonlijke arrangementen, die herkenbaar zijn voor het grote publiek. Een repertoirelijst met liedjes die iedereen naar hartelust kan meezingen. Zijn vocale kwaliteiten hebben er inmiddels toegeleid dat hij met diverse bekende artiesten heeft samengewerkt zoals Frans Bauer, René Froger, Gerard Joling, Imca Marina en vele anderen. Na de grote hit van "De Clown" in 1996 heeft Dario niet stil gezeten. Vele optredens door het hele land, en diverse uitgebrachte singles en albums zorgden voor een gevestigde naam die volle zalen trekt. Waar hij ook komt beginnen de mensen wild mee te springen en te zingen op de aanstekelijke Nederlandstalige liedjes. Na de Top 100 Single "Dit is zo'n dag" gaat bestormde Dario onder het alias van Sjors "Nu even niet" de hitlijsten. In de gedaante van Sjors de "inspirator" van Cup a Soup brengt Dario een feestrepertoire waar elke zaal van voor naar achter luidkeels meezingt; "Nu even niet!! "Dario is tevens te boeken met zijn eigen Miniconcert van 50 minuten met The Daylight Superband, beste Live band van Nederland.' In 2003 scoorde Dario een grote hit met het nummer 'Ze was mooi'.

Forrest

meer informatie

Forrest

Geboren: -
Geboorteland: U.S.A.
Jaren actief: 1980-heden

Forrest is geboren in Galveston, Texas, U.S.A. Hij is opgegroeid met muziek, en natuurlijk, zong hij al op jonge leeftijd in het kerkkoor. Naar mate hij ouder werd, groeide ook zijn liefde, passie en talent voor muziek. Toen Forrest een tiener was, verhuisde hij naar Los Angeles, California met het doel om zijn muzikale carrière te starten, en met succes! Nadat hij daar een aantal awards in de wacht sleepte, besloot hij zijn carrière een draai te geven en verhuisde naar Europa. Daar scoorde hij zijn eerste wereldwijde hit …'Rock The Boat'. Hierna volgde meer hits zoals 'Feel the Need', 'One Lover', 'Dancing With My Shadow', en vele andere waaronder 'Love Songs Are Back Again', dit was een enorme hit met The Band Of Gold. Forrest reisde de hele wereld over en trad voor divers publiek op.Forrest is entertainer en houdt van zijn werk. Hij geeft de volle 100% en het resultaat is te zien aan de enthousiaste reacties van het publiek. Hij heeft opgetreden met diverse artiesten van wereldklasse zoals Bonnie Tyler, Miguel Bose, Verdine White, Deniece Williams, Chaka Khan & Rufus, The Tramps, Imagination en vele anderen. En ook in Nederland heeft hij met grote artiesten opgetreden zoals Lee Towers, Anita Meyer, Rene Froger, Rob de Nijs, Ruth Jacott, Frank Boeijen, Sandra Reemer, Hollywood Boulevard, Jocelyn Brown en George McCrae.Op dit moment schittert Forrest in de fantastische 80's FLASHBACK TOUR. Een show vol met soul uit de funky jaren '80 en de recensies zijn fantastisch! Deze show speelt in theaters door heel Nederland en het is een geweldig eerbetoon aan de muziek van die tijd. Een show om niet te missen! Forrest heeft ook een nieuwe plaat uitgebracht in samenwerking met DJ ROOG, van Planet HardSoul, genaamd 'Where Did Our Love Go '. Deze plaat staat op dit moment in the dance/club charts in Engeland op nummer 15! Opnieuw volle dansvloeren en goede reacties. Waar Forrest ook optreedt, het is leuk, opwindend en onvergetelijk!

Frank van Etten

meer informatie

Frank van Etten

Geboren: 10 februari 1982
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 2002-heden

Met Frank's carrière gaat het nu bijzonder goed. Twee jaar geleden had hij nog amper 4 optredens per maand nu heeft hij er vier per week en daarvan bijna de helft in Brabant. Want in Brabant, is het Hollandse lied en dus ook Frank's muziek razend populair. Zijn single Leef als een zigeuner verkoopt anderhalf jaar na de release nog steeds.Zoals vele artiesten begon ook Frank van Etten zijn zangcarrière in de vertrouwde omgeving thuis. Hij begon vooral het optreden leuk te vinden. Dat was voor hem in die jaren de rede om aan de vele talentenjachten in het land mee te doen. Menig keer kwam hij thuis met een eerste plaats en mede door het succes op de deze talentenjachten kwam er vraag naar optredens in het land. Door zijn jeugdige leeftijd, hij begon al toen hij twaalf jaar oud was, waren de optredens natuurlijk niet zo frequent doch daar waar hij kwam was het altijd feest. Hij nam zijn zangcarrière nu echt serieus en begon op zijn veertiende zang- en danslessen te nemen en zo ontwikkelde hij zich al op jonge leeftijd tot een goede bühne artiest. Vanaf zijn vijftiende kwamen er meer optredens het waren toen vooral de campings en buurthuizen in het land waar hij het publiek op professionele wijze amuseerde.Tijdens één van die optredens, Frank was toen 19 jaar, kwam hij in kontakt met het producers duo Henny Thijssen en Gerto Heupink, (songwriters van o.a. André Hazes, Corrie Konings, Renee de Haan etc.) die zo enthousiast waren dat ze Frank aanboden wat studio opnames met hem te maken. Die opnames kwamen in 2001 terecht bij platenmaatschappij DEE 2 Records en ook daar waren ze van mening dat Frank een groot talent is en zo kon hij op zijn 19e een meerjarige artiestencontract tekenen bij DEE 2 Records.Zijn eerste single "Pluk alle sterren" kwam in 2002 uit en kreeg zeer veel aandacht op de regionale zenders en bij Radio Nationaal. Zo ook zijn tweede single "Geluk", maar de echte doorbraak kwam met zijn derde single "Leef als een zigeuner". Vooral in Brabant, daar waar het Nederlandse lied nog steeds ongekend populair is, is Frank een absolute topper. Dit bewijst ook de verkopen van zijn debuut album "De weg naar geluk" waarvan al vele duizenden exemplaren over de toonbank gingen.In 2003 is de vierde single van Frank van Etten verschenen met als titel "Deze nacht ben jij van mij". Het is een cover versie van een hit uit Mexico die in 2000 bekroond was tot Latin Song Of The Year met als oorspronkelijke titel "Por mujeres como tu" uitgevoerd door Pepe Aquilar. Het nummer is op voortreffelijke wijze bewerkt door het duo Thijssen en Heupink en werd een bescheiden succesje in Nederland.Franks tweede album "Voor altijd samen" is in april 2004 uitgebracht met als voorloper de single "Waar ze voor leeft". Henny Thijssen en Gerto Heupink waren ook nu weer verantwoordelijk voor de songs, de arrangementen en de productie.Frank van Etten zegt over dit duo: "Zij voelen mij zo ontzettend goed aan en ik voel me zo betrokken bij de nummers die ze voor mij schrijven, we zijn een echte drie-eenheid.".Maar nu even over deze CD Voor Altijd Samen het is een zeer goede en ook een zeer afwisselende plaat geworden, een absolute topper in het Hollands populaire genre. 14 Nieuwe romantische soms sentimentele, maar ook zeer commerciële songs. Luister maar eens naar Kruip nog even dicht bij me, Deze nacht ben jij van mij, Geluk is alles wat ik wil, Mijn vriend (een ode aan zijn vader) en het multi culturele werkje Rashida. Maar ook het slepende zigeuner ritme van Als zij geeft, heeft iets melancholieks en de song over zijn zoontje Jamy allemaal op het lijf geschreven van Frank van Etten. Het album besluit met een bonus track een Medley van Frank's eerste drie singles (Pluk alle sterren, Geluk en Leef als een zigeuner).In middels zijn de voorbereidingen voor de debuut DVD ook in volle gang. De opnames zijn in zeer zomerse vakantie oorden in Turkije gemaakt en de release van de DVD staat nog deze zomer gepland. Op de DVD kunnen het beste muziek materiaal van Franks zijn twee uitgebrachte CD's verwachten.

Gio

meer informatie

Gio

Geboren: 7 februari 1986
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 2005-heden

De zanger Gio (Giovanni Jap-Ngie) was al een entertainer toen hij nog maar net kon lopen. Hij groeide op temidden van musici, zoals zijn oom die danste en rapte, zijn opa die in een band zat, en wist al vanaf jonge leeftijd dat hij niets liever wilde dan op het podium staan. Op zijn zesde zat hij al in een dansgroep met zijn neefjes, waarmee werd opgetreden. De jonge Gio leerde zich al snel aan om zelf teksten te schrijven, melodieën te componeren en muziek te produceren. Hij begon op zijn achtste eigen liedjes te schrijven en was regelmatig in de studio te vinden.

Ook toen al was hij een allround performer, die de danspasjes van zijn idool Michael Jackson minutieus kopieerde en zich zo ook als danser steeds verder ontwikkelde. Naast Jackson staan ook Dru Hill en Jodeci hoog genoteerd in zijn idolenlijstje. Hij is pas twaalf wanneer hij voor zichzelf een complete show uit de grond stampt, met zijn eigen liedjes en een volledige choreografie. Hij is regelmatig te vinden in de Cruise Control Studios in Amsterdam, het kloppende hart van de nationale r/b-scene waar bijvoorbeeld ook de carrières van Romeo, Sat-R-Day en Re-Play begonnen.

Op zijn vijftiende tekent Gio bij het managementbureau Talented-Unlimited, en komt zijn carrière in een stroomversnelling. Hij staat op grotere podia, zoals dat van Kunstbende, De Megafestatie en diverse televisieprogramma’s, en krijgt een rol in de film ‘Feestje!’, waarin hij zijn zangtalent ten gehore brengt. Ook stond hij in de voorprogramma’s van Mary J Blige, K-CI & JOJO, Destiny’s Child, Kanye West, Pussycat Dolls, 112 en nog vele andere internationale artiesten. Voor zijn debuutalbum tekent Gio een contract met platenmaatschappij Universal, en vliegt hij naar Zweden om nummers op te nemen, onder productionele leiding van Jones / Jones van het La Carr team uit Stockholm. Van zijn debuut album zijn de nummers Magic, Fantasy Girl, U Could Be That Girl & Hard To Get als singles uitgebracht. Ook heeft hij samen met Ali-B en The Partysquad hits zoals Dit Gaat Fout, I’m Sorry en Dat Is Die Shit uitgebracht.

Doordat de nummers Dit Gaat Fout en Dat Is Die Shit goed is ontvangen bij het grote publiek, is Gio op dit moment bezig met een Nederlandstalig project bij zijn nieuwe platenlabel TU-Musiq Records. "Zonder Jou" zal zijn eerste Nederlandstalige single zijn, die hij uitbrengt en is volgens Gio een goed voorproefje van wat van hem te verwachten valt: een mix van muzikale stijlen, die het r/b-genre ontstijgt. Het is niet alleen r/b, maar ook pop, latin house noem maar op, aldus Gio. Ik zal nooit in één stijl blijven hangen. Ik ben altijd hard aan het werk om mezelf als muzikant en entertainer te overtreffen.

Grad Damen

meer informatie

Grad Damen

Geboren: 4 december 1982
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 2000-heden

Grad Damen is terug. Echt weggeweest is de Bredase volkszanger natuurlijk niet, maar hij zat even niet lekker in zijn vel en ging op zoek naar zichzelf en de muziek die het beste bij hem past. Met zijn nieuwe cd Kom Weer Bij Mij is hij letterlijk en figuurlijk helemaal terug bij wat hij het allerliefste zingt, het volkse repertoire. Met de twee absolute toppers uit het genre, Emile Hartkamp en Norus Padidar (o.a. Marianne Weber, Frans Bauer en Rene Froger), maakte hij het beste album uit zijn carrière tot nu toe. Met een nieuw platenlabel, Plutomusic, en een nieuw album met veertien volwassen levensliedjes op zak ziet de toekomst er zonnig uit voor Grad. “Ik heb geleerd om weer van het zingen te genieten en te weten hoe leuk het is om muziek te maken.”

Guus Meeuwis

meer informatie

Guus Meeuwis

Geboren: 23 maart 1972
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1995-heden

In juni 2008 beklimt Guus Meeuwis voor het derde achtereenvolgende jaar het podium in zijn geliefde Philips Stadion in Eindhoven voor een 'Groots Met Een Zachte G' concert. Twee jaar geleden besloot de Brabantse zanger voor het eerst een stadionconcert te geven.Binnen enkele uren was de show uitverkocht en uiteindelijk werd een tweede en zelfs een derde concert toegevoegd.De ontzettend enthousiaste ontvangst van die drie shows stimuleerde Guus in 2007 wederom een reeks stadionconcerten te geven. Deze keer kregen de optredens ook een titel mee, namelijk Groots Met Een Zachte G en die naam staat ook in 2008 weer centraal.

Guus legt zelf uit waar deze naam voor staat: "Groots gaat natuurlijk over de aard van de shows. Ieder jaar willen we de concerten van het jaar ervoor overtreffen en daar haal ik alles voor uit de kast. Zo begint het vertier al buiten het stadion en de shows zijn echt spectaculair met een aantal verrassende elementen en natuurlijk muzikale gasten. Maar ondanks het grootse karakter zal het toch ouderwertse Brabants gezellig, warm en ongedwongen zijn", voegt hij er aan toe. "Daarom dus Groots Met Een Zachte G." Die zachte G zat er altijd al in. Maar hoe groots zijn carrière zou worden daar had Guus Meeuwis nog geen idee van toen hij in 1995 met de band Vagant zijn eerste grote hit scoorde met Het is een Nacht ... (Levensecht).

Inmiddels kan hij terugkijken op een ruim 12-jarige artiestenloopbaan met naast de drie albums die hij met Vagant uitbracht (Verbazing, Schilderij en Een voor Allen), ook drie solo cd's (Guus Meeuwis, Wijzer en Hemel Nr. 7) en een overzichtsalbum om in 2005 zijn tienjarig artiest-zijn te vieren (10 jaar Levensecht).

Ligt de nadruk bij Guus Meeuwis & Vagant nog op de feestnummers, bij de daaropvolgende solo albums Guus Meeuwis(2002) en Wijzer (2005) vertolken de luisterliedjes de hoofdrol.

“De liedjes op deze albums liggen dichter bij mijzelf”, aldus Guus. Dat het publiek dit weet te waarderen blijkt wel uit de verkoopcijfers, maar de waardering voor de artiest Guus Meeuwis komt ook uit officiële hoek.

In 2006 krijgt Guus een Gouden Harp uitgereikt. Hij krijgt deze prijs omdat hij volgens het jury rapport 'zich tijdens zijn carrière op zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.'

Guus: Ik was natuurlijk hoogst vereerd, maar dacht wel: een oeuvre prijs? Ik ben net begonnen! In mijn dankwoord grapte ik dan ook: Je kunt het beter een hors d'oeuvre prijs noemen..Maar zonder gekheid, wat ik wel ontzettend leuk vind is dat door deze prijs ook de liedjes die ik met Vagant heb gedaan erkenning hebben gekregen. 'Het is een Nacht (Levensecht') is een evergreen, maar achteraf blijkt dat ook een nummer als 'Per Spoor (Kedeng Kedeng)' van invloed is geweest op het Nederlandse muzieklandschap."

Op 14 september 2007 is het nieuwste album van Guus, getiteld Hemel Nr. 7 uitgekomen. Een album met wederom ook prachtige luisterliedjes, maar vooral een heel positieve uitstraling.

"Een albumtitel weerspiegelt voor mij de periode die net achter me ligt. De tijd waarin en waarover ik de liedjes op het album heb geschreven. Als ik naar deze plaat luister, denk ik: deze meneer is gewoon gelukkig!", aldus Guus over zijn nieuwe cd.

De eerste single van dit album heet Tranen Gelachen en deze kwam uit het niets op 1 binnen in de hitlijsten! Ook de opvolger Proosten leverde een nummer 1 notering op. Het album was op de dag van release al goud. "En dan zeggen ze altijd dat geluk funest is voor een songwriter!" lacht Guus.

Helmut Lotti

meer informatie

Helmut Lotti

Geboren: 22 oktober 1969
Geboorteland: België
Jaren actief: 1988-heden

Helmut Lotti werd bekend werd in het Vlaamse schlagermilieu, maar daarna een nationaal en zelfs internationaal fenomeen werd toen hij overschakelde op een meer klassiek repertoire. Als vertolker van operanummers en/of door orkest begeleide liedjes scoorde hij hits met onder meer "Tiritomba" en "Don't Cry Little Child". Na in België furore te hebben gemaakt, breekt hij ook in Nederland door: 'Kuifje in Operaland' brengt 'Helmut Lotti goes Classic II' uit en de cd vliegt met duizenden tegelijk de winkels uit. Na de cd "From Russia With Love" last de zanger een rustjaar in. In deze periode werkt hij aan een nieuw project dat in september 2006 wordt voorgesteld: Helmut Lotti - The Crooners, een dubbelalbum dat zowel 12 van de grootste crooners verzamelt maar ook 12 eigen nummers bevat, volledig in dezelfde sfeer en stijl.

Henk Westbroek

meer informatie

Henk Westbroek

Geboren: 27 februari 1952
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1980-heden

Henk Westbroek is een bezig baasje. Waar de meeste mensen al dolblij zijn als ze een bepaald trucje beheersen, houdt Westbroek er vele verschillende carrieres op na: als Nederlands muzikaalste disc jockey houdt hij met zijn Radio 3-show 'Denk aan Henk' vier dagen per week miljoenen luisteraars aan de radio gekluisterd. Hij lest zijn dorst in zijn eigen kroeg Stairway To Heaven, daarmee hobby en werk op slinkse wijze met elkaar combinerend. En hij is lijsttrekker van Leefbaar Utrecht, een partij die vecht tegen de arrogantie van de macht in Westbroek's woonplaats.

Westbroek is (mede)auteur van liedjes als 'Belgie' van Het Goede Doel, 'Toveren' van Herman van Veen, 'Vrede' van Ruth Jacott, 'Mag ik naar je kijken' van Marcel de Groot en 'Alles kan een mens gelukkig maken' van Rene Froger. Hij wordt alom beschouwd als een behendig tekstdichter, die de meest alledaagse gevoelens in buitengewoon doeltreffende woorden weet te vangen, dat iedere Nederlander herkent.

Maar boven alles is Henk een van de populairste en succesvolste zangers van ons land. Henks nieuwe album heet kortweg 'WESTBROEK'. De daar van afkomstige hitsingle 'Loods Me Door De Storm' was een eerste voorproefje van wat een zeer gevarieerde plaat geworden is. Het verhaal van de tweede single 'Zelfs je naam is mooi' is bekend. Deze single stond tientallen weken in de toonaangevende hitlijsten en is tot op dit moment de grootste solo hit van Henk.

Op 'WESTBROEK' heeft Henk nauw samengewerkt met Rene Meister, zijn vaste technicus bij 'Denk Aan Henk' en jaren her de toetsenist van zijn eerste band het Goede Doel. Meister schreef altijd al mooie muziek, maar hield dit talent tot voor kort stiekem voor zichzelf. Tot 'Denk Aan Henk' eens op lokatie vanuit de beroemde Abbey Road Studio's in London uitgezonden werd. Op deze heilige grond, waar de Beatles hun platen opnamen, daagde een omroepmedewerkster Henk uit om binnen een kwartier een popsong te schrijven. Ze leverde de regel 'Hou Me Vast Met Je Hart' aan, en Henk toog onvervaard aan het werk. Rene liet zich niet onbetuigd, en kwam met de melodie op de proppen. De song lukte wonderwel, en is dan ook terug te vinden op 'WESTBROEK'.

Rene is een begenadigd componist en een uitmuntend producer, looft Westbroek zijn muzikale partner. 'De meeste arrangerende producers kennen maar een kunstje, dat ze op alle liedjes loslaten. Maar de mensen die ik het meest bewonder, zoals Todd Rundgren, Neil Young en de Beatles, laten het juist van ieder afzonderlijk liedje afhangen wat er nodig is om het zo goed mogelijk te laten klinken. Zo krijg je niet alleen een veel beter resultaat, maar ook veel meer variatie. Ik vond het vroeger al erg leuk dat de Beatles 'Yesterday' en 'Why Don’t We Do It In The Road' gewoon op een LP zetten. Rene is ook zo’n man die eerst naar het liedje kijkt, en dan beslist wat er nodig is. Heel bewust hebben we zo een plaat gemaakt, met een mooie ballade tot een dance nummer en van een songfestival-achtig liedje tot een goeie rock 'n' roll song. Dit altijd binnen het kader van een amuserende tekst en een herkenbare melodie. Want daar hou ik van.'

Henk Westbroek en Rene Meister werkten een jaar lang in alle rust aan de elf nummers, die het nieuwe album sieren.

Veel werk werd verricht in Meisters eigen Volvett Studio, en beide mannen wisten hun werk bij de radio vaak met het plezier van het opnemen te combineren, door na 'Denk Aan Henk' uitzendingen vijftig meter verderop in het NOB-gebouw de Audio 1 studio in te duiken.

Op 'WESTBROEK' hebben Henk en Rene gewerkt met een veel gekleurd palet. Zo is 'De Laatste Strohalm ' een wel erg monter liedje over de dood, onder het motto 'Een mens mag de moed nooit laten zakken, optimistisch blijven', 'Zelfs Je Naam Is Mooi' is een tedere ode aan Julia, waarover Westbroek zingt 'Zelfs je naam is mooi, mooier dan die van iedereen die dezelfde naam heeft'. 'Een Open Deur' is daar juist het tegenovergestelde van. Cynisme en humor bepalen de sfeer in deze song over een vrouw bij wie Henk geen goed kan doen. Westbroek getuigt ook van een wrange kijk op de liefde in 'Elke Keer', een bitterzoet liedje over de onvermijdelijkheden in dit leven, met als doodsteek de constatering dat 'als iemand zegt dat' ie van je houdt, dat negen van de tien keer compleet gelogen is'. De Laatste En De Eerste', een opzwepend duet met Nance, staat juist weer bol van vrolijkheid.

Westbroek ondersteunt de release van zijn album met een uitgebreide trektocht langs de Nederlandse podia, samen met zijn musicerende Consorten. ' Ik heb geluk gehad met deze band. Het zijn sublieme muzikanten, die stuk voor stuk ook nog eens over een prachtig stemgeluid beschikken, ' zegt Henk, die zich erg verheugt op de aankomende optredens.

Op de vraag wat deze duizendpoot nu eigenlijk het liefste doet, zegt hij zeer beslist: 'Muziek maken. Dan volgt radio, en ook televisie doe ik op z'n tijd met veel plezier. Een kroeg is aardig om te bedenken, maar als je er een moet runnen is de lol er gauw af. En schrijven vind ik erg aangenaam. Verhaaltjes, columns, boekjes, heel leuk.

Jannes

meer informatie

Jannes

Geboren: 26 juni 1973
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1999-heden

De koning van de piratenfeesten. Jannes is een jongen van het volk zijn Nederlandstalige knallers zijn dan ook geliefde meezingers. Jannes (Wolters) is geboren op 26 juni 1973 in het Drentse Emmen, en kwam al vroeg in aanraking met de muziekwereld. Al luisterend naar zijn opa op de accordeon, groeide hij op met de muziek. Na zelf verschillende muziekinstrumenten te hebben uitgeprobeerd kwam hij, na tips van vrienden op een feestje, op het idee te gaan zingen. Met de steun van z'n ouders en z'n familie is hij op begonnen met zijn zangcarriëre. Allereerst werd er in eigen beheer een CD-single opgenomen bij studio Douwe Buiter in Klazienaveen. De single werd een redelijk succes, en daarom werd er verder gezocht naar een studio en componist voor het maken van een cd-Album. In Martin Sterken (M.A.P en de Stemmingmakers) uit Nieuw-Weerdinge werd de persoon gevonden voor het maken van het debuutalbum, ook dit album (Bella Bianca) werd in eigen beheer opgenomen. Na een leuk succes met de verkoop van dit album, werd besloten om een tweede album te gaan maken, maar dan bij platenmaatschappij 'CD-Hal Ruinen'. Als je iets doet, dan moet je het goed doen en daarom werd voor het tweede album het koorwerk ingezet van Wiesje Westerlaken en Jolanda van de Wetering (het vaste koor van Frans Bauer) en de accordeonist van de Havenzangers (Rolus Karssen). De CD 'van Casablanca naar Napoli' werd ook weer volledig opgenomen bij Martin Sterken en is ook door hem voorzien van muziek en teksten. Inmiddels zijn van deze CD bijna 10.000 exemplaren over de toonbank gegaan en word Jannes al zeer veel gedraaid op de lokale, regionale en commerciële zenders. Jannes treed op op vele feesten en Hollandse avonds en is op vele plaatsen dé publiekstrekker. Het einde is nog lang niet in zicht en Nederland zal vast nog veel van Jannes horen! Hitsingle: Ga maar weg.

Lesley Williams

meer informatie

Lesley Williams

Geboren: 22 juli 1969
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 2002-heden

Hij is de topper van soundmixshow 2002. De beste André Hazes imitator van dit moment…en een aanrader voor elk evenement van groot tot klein. Lesley heet oorspronkelijk Lesley John William van Wijk. Op 22 juli 1969 is hij geboren in Utrecht. Lesley is heel vroeg met muziek begonnen. Op zijn 5de jaar bespeelde hij al gitaar. Al op zijn 10de kon hij al wat aardig wat spelen. Later toen hij 15 was ging hij met zijn oom mee naar optredens met de band. Lesley vond dat zo te gek dat hij zich erin ging verdiepen. Ja ja 2 jaar later stond Lesley zelf achter het mengpaneel en stond een 6mans bandformatie uit te mixen. Het was een roland rm 1600 16 Kanaals. Ook begon hij mee te zingen, en na een jaar kon hij het hele repertoire uit zijn hoofd. Ongeveer 90 nummers. Omdat hij veel complimenten kreeg om zijn stem ging Lesley na 5 jaar geluidsman te zijn geweest, een eigen band beginnen waar hij zanger en toetsenist was. Het was een allround band. Na twee jaar is Lesley solo gegaan omdat hij daarmee veel meer kon verdienen. Zijn hobby liep dus uit. Nu is hij 9 jaar verder en heeft een uitgebreid repertoire opgebouwd van meer dan 300 nummers. Hij is op dit moment één van de meest geboekte artiesten van Nederland.

Nigel

meer informatie

Nigel

Geboren: 16 maart 1984
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 2008-heden

Nigel is geboren op 16 maart 1984 en komt uit Amersfoort . Hij studeert op dit moment aan het conservatorium. Nigel heeft drie jaar deel uitgemaakt van een gospelkoor. Hij heeft hierdoor veel podiumervaring. Hij heeft o.a. opgetreden op de EO-Jongerendag en op het Bevrijdingsfestival. Nigel werd vierde van Idols 2008. Jerney Kaagman zei over Nigel: "Jij beschikt over de ingrediënten die horen bij het zijn van een popidool!"

Peter Beense

meer informatie

Peter Beense

Geboren: 27 augustus 1963
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1993-heden

Peter brengt live een gevarieerd Nederlands- en Engelstalig repertoire en zorgt altijd voor feest in de tent! Al jaren is Peter uitbater van het gelijknamige café aan de Korte Regulierdwarsstraat te Amsterdam (tegenover café Bolle Jan). Zoals het een goed ondernemer betaamt staat Peter ook in de weekends regelmatig achter de bar en daar grijpt hij diverse keren naar de microfoon om zijn prachtige stem ten gehore te brengen. Deze activiteiten leidden tot een gestaag groeiende populariteit "in het land" van Peter als zanger en zo was hij de afgelopen jaren regelmatig te gast in de Amsterdam Arena, de RAI en de Jaap Eden Hal. Ook stond Peter in het voorprogramma van gevestigde namen als o.a. André Hazes en hij was te gast bij diverse voetbalfeesten van o.a. Ajax en FC Twente.

Rob de Nijs

meer informatie

Rob de Nijs

Geboren: 26 december 1942
Geboorteland: Nederland
Jaren actief: 1962-heden

'Tijdloos' , dat is Rob de Nijs! Al meer dan 40 jaar is Rob een van de meest bekende en geliefde artiesten in Nederland en België. Met meervoudig goud en platina op zijn naam is Rob een voorbeeld voor de Nederlandse muziekwereld.Op 23 februari 2000 ontving Rob dan ook de hoge onderscheiding van Hare Majesteit de Koningin: 'Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw'. Ook is zijn nieuwste CD 'Tijdloos' genomineerd voor een Edison Award. Natuurlijk hebben wij in 40 jaar tijd een hoop van Rob de Nijs mogen zien en horen. Zo werd de 'Rob de Nijs Show' in 1964 door de VARA gelanceerd. Nadat hij in 1962 de hoofdprijs, een platencontract voor 3 singles, won in 'Tuk op talent'. Dit was dan ook de eerste stap in zijn glansrijke carrière. In 1973 was de hit 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen' nog steeds een geliefde song en Rob beklom de hitparades met 'Jan Klaassen' en 'Ursula'. Ook 'Malle Babbe' maakte haar entree om nooit meer te verdwijnen en de fans stroomden toe. In oktober van 1995 was daar dan een heel bijzonder moment in Robs carrière; een duet met Demis Roussos. Zij kwamen samen uit met hun unieke CD single 'On my own'. Halverwege juni '96 werd de nieuwe single 'Banger Hart' gelanceerd. De single werd uitgevoerd in o.a. een reggeae en een trancedance versie. Dit bewees weer eens te meer dat Rob het aandurfde om met verschillende muziekstijlen te experimenteren. In september van dat jaar stond Rob, voor het eerst in z'n carrière, nummer 1 in de Top 50 en de Top 40 met de single 'Banger Hart'! Hij had daarmee de toen net opkomende Spice Girls die met 'Wannabe' net één week op 1 stonden, van hun plaats verdrongen, en 'Banger hart' bleef daar staan. Rob's eerste nummer 1-hit stond maar liefst zes weken lang op de hoogste plaats! De singles die vervolgens van 'De Band, de Zanger en het Meisje' afkwamen als; 'Lucinde' en 'De tijd staat stil', zorgden er mede voor dat het album ruimschoots platina werd. Het volgende album van Rob dat in 1997 uitkwam werd een jubileum CD. Na 35 jaar als platenartiest, stonden dan eindelijk zijn mooiste werken op één CD. De titel stond dan ook al gauw vast: 'Over Leven & Dansen'. De afgelopen vijftien jaar heeft Rob de Nijs vrijwel uitsluitend teksten van Belinda gezongen. Op zijn verzoek had Belinda voor het album 'Ballades' bij elk liedje een stukje proza geschreven in de vorm van herinneringen, overpeinzingen of poÎtische bespiegelingen. Samen met vaste vormgever Friso Witteveen, waren Rob en Belinda ook verantwoordelijk voor de prachtige illustraties die in het booklet staan afgebeeld. Het album werd onderscheiden met een gouden plaat. 'Tijdloos' is Rob's 22ste album voor EMI Music, de platenmaatschappij waarmee hij in twintig jaar tijd grote successen heeft behaald. Wederom heeft Belinda Meuldijk een belangrijke bijdrage aan het album geleverd. Behalve de songteksten heeft zij voor 'Tijdloos' ook poëtische overpeinzingen geschreven, die zijn opgenomen in het boekwerk van het album. Ook de zeven schilderijen die Rob speciaal voor 'Tijdloos' geschilderd heeft, staan afgebeeld in het uitklapbare boekwerk. Samen met de panoramische hoesfoto van Govert de Roos benadrukken zij het bijzondere karakter van 'Tijdloos'